≡ Menu

Kako se koriste Četiri sobe

Četiri sobe promjene® je koncept i teorija zajedno s metodama, analitičkim instrumentima i modelima koji se mogu koristiti za potporu inovacijama, razvoju i promjeni.

Upravljanje promjenama

Četiri sobe promjene mogu se koristiti u upravljanju promjenama, inovacijama i razvoju kako bi se postigli rezultati i povećali razvojni kapaciteti. Uključuje i angažira sve u procesu promjene i stvara mogućnosti za osobnu predanost i sudjelovanje.

Organizacijska klima i zadovoljstvo zaposlenika

Novija istraživanja pokazuju da anonimne ankete često ne potiču zaposlenike da izraze svoje mišljenje, dok Organizacijski barometar pomaže zaposlenicima pronaći svoj glas kako bi sudjelovali u odlukama koje utječu na njihovu dobrobit i na razvoj poslovanja.

Pobošljanje suradnje u timovima i grupama

Analitički alati Četiri sobe promjene često se koriste za poboljšanje suradnje i učinkovitosti u grupama. Alati se mogu koristiti u svim vrstama grupa, od malih projektnih skupina do velikih timova, cijelih tvrtki ili velikih javnih organizacija.

HR korporativna licenca

Odjeli ljudskih resursa certificiraju članove tima kako bi stekli pristup alatima koji su neophodni u inicijativama upravljanja promjenama, istraživanjima klime ili povećanju kvalitete komuniciranja zaposlenika te vođenja timova za postizanje boljih rezultata.

Poslovni razvoj

Organizacijski barometar istražuje kako funkcionira posao. Svi zainteresirani sudjeluju u analizi, obradi, zaključcima i planovima. To omogućuje mjerljive rezultate i aktivnosti za praćenje napretka.

Razvoj rukovoditelja

Koristite analitičke instrumente Četiri sobe promjene u razvoju vodstva na svim razinama organizacije te u razvojnim programima, treninzima, osobnom razvoju i upravljanju konfliktima.

Osobni razvoj i upravljanje konfliktima

Osobna dijalektika koristi se prvenstveno u individualnom razvoju i u malim skupinama. Omogućuje razumijevanje vlastitih i drugih pokretačkih snaga i prednosti te njihovih posljedica u suradnji, razvoju, rastu i promjeni.

U školama i učionicama

Četiri sobe promjene često se koriste u školama i učionicama. Za obrazovanje i metode rada s nastavnicima i studentima. Istraživanja su pokazala da je u školama koje koriste Četiri sobe promjene vidljiv trend smanjenja vršnjačkog nasilja.